Blog

iulie 1, 2020 0 Comments

5 lucruri esențiale atunci când îți alegi rochia de mireasă

Fie că visezi la rochia ta de mireasă încă de când aveai cinci ani și știi exact ce îți dorești, fie că nu te-ai gândit niciodată în detaliu la acesta, momentul alegerii ei este unul special, pe care nu îl vei uita. Pentru ca totul să fie perfect, am discutat cu mai mulți designeri vestimentari și organizatori de nunți de pe plaforma noastră și am alcătuit un top 5 al lucrurilor de care să ții cont atunci când este vorba de achiziția rochiei tale de mireasă.

  1. Studiază, studiază, studiază

Răsfoiești paginile tuturor revistelor de specialitate ce îți cad în mână, vizitează magazinele on-line ale diferiților designeri români și străini și, de ce nu, vezi ce rochii aleg vedetele pe care le simpatizez. Salvează toate informațiile într-un fișier special apoi compară-le și identifică acele elemente comune de care să ții cont.

  • Ia in calcul locația

Este important să ții cont de locul în care se va desfășura nunta dar și de perioadă. Ați optat pentru o ceremonie pe plajă? Atunci, cu siguranță, poți exclude rochiile de bal cu trena și elemente dramatice. Sau, din contră, vă veți bucura de o ceremonie în biserică sau într-o locație elegantă? În acest caz evită rochiile scurte și orice alte elemente ce pot trimite cu gândul la o rochie de cocktail.

Cele mai multe multe materiale textile pot fi folosite pe parcursul intregului. Organza și inul sunt, însă, mai potrivite pentru perioadele calde în timp ce brocardul și catifeaua se recomandă pentru perioadele reci.

  • Stabilește un buget

Hotărște cât vrei sau poți cheltui pentru rochia ta de mireasă și uite-te la modele ce se încadrează în buget. Setează filtre atunci când cauți într-un magazin online sau indică-i acest lucru vânzătoarei în momentul în care faci o vizită unui magazin de profil. Este păcat să rămâi cu gândul la o rochie pe care nu o poți cumpără. Dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, păstrează modelul și încearcă să discuți cu un designer mai puțin cunoscut sau cu un atelier de croitorie. Este posibil să te ajute să te bucuri de rochia dorită fără a depăși bugetul. Ai grijă deoarece, în general, tarifele includ doar rochia la care se adaugă voalul, trena, transportul și eventualele modificări.

  • Începe căutările la timp

Începe căutările cu șase-nouă luni înainte de data nunții. Unii designeri au termene de livrare foarte mari. Iar dacă vorbim de o rochie specială, personalizată, poate fi nevoie de alocarea a trei-patru luni pentru realizarea ei. Este păcat să iei decizii sub presiunea timpului sau să plătești suplimentar pentru a fi adusă mai rapid, stând cu teamă. În același timp, nu face greșeala de a-ți cumpăra rochia cu un an înaintea ceremoniei – se va prăfui, îngălbeni și nu va mai avea aceeași strălucire. 

  • Alege rochia în funcție de măsura actuală

Multe mirese plănuiesc să scape de câteva kilograme până în ziua nunții și își cumpără rochia cu o măsură mai mică. Specialiștii recomandă să îți alegi o rochie în conformitate cu măsurile actuale. Dacă lucrurile merg conform planului, aceasta se stramtează ușor și rapid. Altfel eviți riscurile de a nu veni conform așteptărilor.

În cadrul portalului nostru poți găsi mai mulți designeri vestimentari care să te ajute în identificarea cele mai potrive rochii pentru nunta ta.